Suppetid!

Høsten er her og det kjennes. For noen dager siden laget jeg denne søtpotet og gulrotsuppen som både er varmende og smakfull; en sunn fryd for ganen. Jeg er veldig glad i supper (og alt som er godt) og denne er proppet med sunnhet og vitaminer! En favorittgrønnsak for meg for tiden er søtpoteten.  Du har søtpotetmos, bakt søtpotet i ovn, søtpotetfries og ja, nå i suppe. Jeg er blitt inspirert av What`soup sin versjon, og mye kreditt går til de. Her er min versjon.

 

4 små eller 3 store søtpoteter

3-4 gulrøtter avhengig av størrelse

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 x 2 bit ingefær

1 asiatisk chilli

4 dl hønsekraft

1,5 dl kokosmelk

Lime

Maldonsalt

Kvernet pepper

Topping:

Tørristet gresskarfrø

Koriander

(Chilli) olje

IMG_0155

Fremgangsmåte:

Skrell søtpoteter og gulrøtter og skjær i biter. Gjør det samme med hvitløk, ingefær og chilli. Ha alt over i en kasserolle og fyll opp med vann til de akkurat dekker alt. Hiv oppi buljong. Kok opp til alt er mørt.

I mellomtiden kan du tørriste gresskarfrø i en liten stekepanne med bittelitt olje. Kvern over salt og pepper mot slutten. FØLG GODT MED! da det kan gå fort.

Når alt er er ferdigkokt og mørt bruker jeg en mixmaster for å jevne suppen. Tilsette kokosmelk, lime, salt og pepper etter smak og ønske. Her synes jeg det er greit å smake seg til avhengig av hvordan man liker suppen.

Dander suppen i dype tallerkener og strø over f.eks hakket koriander, tørristet gresskarfrø og litt god olivenolje eller chilliolje! Kvern over litt pepper før servering. Jeg serverte den med chevretoast som forrett.

 

Legg gjerne igjen en kommentar om hvordan suppen smakte:)

One thought on “Sweet potato and carrot soup”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>