IMG_0231

 

Jeg vil komme med en innrømmelse og det er at jeg digget meksikansk gryte fra Toro når jeg var yngre.  Retten er god og spennende og min inneholder mais som jeg er veldig glad i. Her har dere oppskriften på min hjemmelagete versjon som falt godt i smak hos meg. Jeg må også nevne at den smaksmessig ikke var så ulik toro sin, men med en hjemmelaget gryte vet du akkurat hva du har oppi uten diverse tilsetningsstoffer og andre rare navn du ikke vet helt hva er. Denne gryta var i tillegg veldig enkel og rask å lage. Den passer derfor perfekt som en god hverdagmiddag.

 

1 pakke karbonadedeig/kjøttdeig for mer smak

1 gul løk/ 2 små løk

3 store hvitløksfedd

habanero

2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet (med mye tomat)

1 ts oregano

1 pk kidneybønner

1 pk bønnemix

1 kjøttbuljong

litt salt og masse pepper

1 boks mais

ris

 

Stek karbonadedeig i en gryte. Hakk løk og finhakk hvitløk og ønsket mengde habanero, smak deg til med habanero etterhvert, og fres sammen med kjøttdeigen til den er stekt. Hell i tomatene og resten av ingrediensene. Vær forsiktig med saltet i og med at det kan være nok salt i buljongen. Krydre godt med pepper! La putre på lav varme om du har tid i ca 20-30 minutter, mens du koker opp litt ris og har oppi gryta.

Ris er valgfritt og det går også an å ha risen på siden. Ha oppi mais på slutten av koketiden og server med brød!

IMG_0229
Velbekomme, tøffing!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>