Sesongens grønnsaker er i butikkhyllene! Smaksrike, fulle av vitaminer og ikke minst rimelige. Jeg har benyttet meg av rødbeter som er en god mineralkilde for fosfor, kalsium og jern, i tillegg til å inneholde mye antioksidanter som er bra for immunforsvaret.  Her har jeg laget et godt og næringsfullt måltid med laks, rødbetpure og quinoa som inneholder de vitaminene og fettet du trenger for å ruste deg opp mot mørketiden. Denne oppskriften er rask og enkel å følge og smaker kjempegodt!

 

Oppskrift for 2-3 porsjoner, tilpass mengden ved flere porsjoner

 

Du trenger:

Laksefilet

2 søtpoteter

1-2 rødbeter avhengig av størrelse og smak

quinoa

hønsebuljong

meierismør

salt og pepper

 

Skrell søtpoteter og rødbeter og skjær i biter, kokes opp til de er møre. Hell av vannet, men spar på det. Ha i 2 ss smør i gryta når de er klare og legg lokk over. Kok quinoa etter anvisning fra pakken. Tips, rist quinoa i pannen med litt olivenolje før du koker opp og ha oppi en liten bit hønsebuljong. Bruk kokevannet fra rødbet og søtpotetene for få rosa quinoa og ekstra næring rødbetene og søtpotetene har avgitt. Stek laksen i panne eller ovn og tilpass tiden med quinoa-kokingen. Mos rødbet og søtpotene til en fin pure med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med stekte grønnsaker ved siden av.

 

 

Håper det smaker! Et næringsrikt og godt måltid for både hverdag og helg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>