Rask og enkel hverdagsmiddag eller sosial middag med vennegjengen har du her! Sommerruller kan lages når som helst på året og nesten med hva som helst. I denne oppskriften har jeg valgt laks som jeg har dampet i folie.

 

Du trenger:

Rispapir

risnudler

Salat- gjerne isbergsalat

agurk

koriander

pickled carrots / revet gulrøtter

laks

 

Fiskesaus:

3 ss sukker

2 fedd hvitløk

1 asiatisk chili

1,5 dl vann

5 ss fiskesaus

lime

 

Damp laksen du har i hende i folie med løk, gulrøtter, salt og pepper på 180 grader i 15-20 minutter avhengig av hvor stort stykket er. Kok nudler og skjær grønnsakene. Husk å vask de godt og invester gjerne i en salatslynge. En rask pickled carrot lager du ved å skjære 2 gulrøtter i tynne staver. Bland 2 dl klar eddik sammen med 2 ss sukker og hell dette over gulrøttene så de dekkes, gjerne i en krukke. Smak deg til med evt. mer sukker. La stå i ca 20 minutter på kjøkkenbenken og lagre i kjøleskapet. Anbefaler å lage disse da de gir en frisk og syrlig smak til sommerrullene.

 

image

 

image

 

 

Fiskesausen lager du ved å blande sukker sammen med finhakket chili og hvitløk, eventuelt banke disse sammen i en morter til en fin masse. Hell oppi kokende vann ( gjerne kokevannet før man har oppi nudlene) Rør sammen til sukkeret er smeltet og avkjøl bittelitt. Smak deg frem med fiskesaus, lime og sukker. Jeg bruker saften av et par skvis fra en halv lime.

 

Legg maten på fine tallerkener og rull i vei

 

image

 

 

 

image

 

image

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>