Jeg er kjempeglad i pannekaker og har dermed prøvd ut pannekaker uten gluten og melk. Jeg har vært på storhandel på iherb.com og kjøpt diverse matvarer som kan substituere laktoseintoleransen min og også en sensitivitet når det kommer til gluten. I den anledning fikk jeg med meg en pannekakemiks av bokhvete fra «Arrowhead Mill» og en glutenfri miks fra Bob`s red Mill. Bokhvete er faktisk en nøtt og derfor naturlig glutenfritt. Den har et høyt innhold av protein og lycin i tillegg til kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium.

Pannekakene ble veldig gode, både i smak og konsisten. Bokhvetepannekakene opplevdes som grove og kan passe godt som frokost- eller middagspannekaker. De smakte helt fantastiske med smør og Jarslberg! På de fine pannekakene hadde jeg på hjemmelaget blåbærsyltetøy uten sukker, mens Henrik karamelliserte løk og stekte bacon til. Blåbærsyltetøyet passet best sammen med de fine pannekakene, mens løk og baconet gikk godt til begge typene. Bokhvete blir brukt i fransk «Galette» typisk saltet pannekake med ulike typer middagsfyll inni. Disse rørene krevde kun blanding med egg og melk hvor jeg brukte forholdsvis mandelmelk i bokhveten og laktosefrimelk i den glutenfrie miksen.

Vil absolutt anbefale de som ønsker eller må å prøve ut pannekaker av bokhvete!

image

Blåbærsyltøy (nok til ca 4 pannekaker):

 

1,5 kopper blåbær (helst selvplukket)

2 ts stevia (=4 ts sukker)

1/2 ts sitronjuice (smak deg til, men det skal ikke være for mye oppi)

 

Ha bærene i en kasserolle og skvis ut sitronjuice og tilsett stevia. Kok opp på lav varme og mos og rør bærene i ca. 15 minutter.

 

Ønsker du å kjøpe glutenfrie og laktosefrie matvarer og annet godt fra iherb.com kan du bruke koden her for å få 5- 10 % rabatt på første forsendelse: UJE756. Du får også tilgang til et stort utvalgt av matvarer, helsekost og annet der.

 

image

4 thoughts on “Glutenfrie pannekaker/ bokhvete”

  1. Could you please give us the english version of this yummy recipe?
    Thanks a lot! ?

    1. Hi Amlou!

      Than you for commenting. I used a buckwheat pancake mix from http://www.iherb.com. From Arrowhead Mills. It does taste some buckwheat, but with bacon and some fries onion on they were more suitable than regular pancake made from plain flour, because you got more to chew one and a better consistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>